GREMI DE PASTISSERIA DE BARCELONA en endavant, (GREMI), utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Si continua navegant o premeu el botó "ACCEPTAR" considerarem que accepta tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES a peu de pàgina.   Acceptar

Benvingut al Gremi!

 

Contacta amb nosaltres


Mones de Pasqua. Comunicat de Premsa

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu augmentar el 2% les vendes de mones de Pasqua, tot i que seran més petites.

Es calcula que es vendran unes 460.000 mones de Pasqua a Barcelona i província.
 

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu l’augment d’un 2% de les vendes de mones de Pasqua, respecte l’any passat, tot i l’actual situació econòmica de crisi ja que sembla que hi ha un impuls per part de les administracions per impulsar les tradicions. Es calcula que a Barcelona i província les pastisseries artesanes vendran al voltant de 460.000 mones, i a tot Catalunya la xifra serà de 670.000.

Tot i aquest manteniment en les vendes, la grandària de les mones serà més petit, com explica el President del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull, «les mones seran en general més petites, i tot i que està previst que les vendes augmentin el 2%, els ingressos pels pastissers seran inferiors».

La gran varietat de mones de Pasqua s’aconsegueix gràcies a la creativitat del pastisser. A l’habitual massa de pa de pessic recoberta amb mantega, xocolata o gema s’afegeixen figures molt conegudes pels més petits. Enguany, els personatges que més es veuran a les mones seran els personatges de les pel•lícules infantils i juvenils Frozen i Aviones, així com mones que facin referència a les sèries juvenils Violetta i Monster High. No faltaran els clàssics de la Hello Kitty i diferents personatges de les pel•lícules de Disney, i els jugadors de futbol o motius vinculats amb l’esport rei.

El dilluns de Pasqua continua sent una Diada molt assenyalada, i el padrí és la persona qui majoritàriament compra la mona per obsequiar al seu fillol. El preu de les mones de Pasqua varia en funció dels ous de xocolata o figures artístiques que porti, així com del temps empleat en la seva elaboració. A nivell orientatiu, el Gremi considera que una mona per una família de quatre membres pot costar des de 30€ a 80€ depenent de la grandària i les peces de xocolata i decoracions que incorpori a sobre.
 Publicitat