GREMI DE PASTISSERIA BCN utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-ne el seu ús, "REBUTJAR" per a rebutjar-les, o "MéS INFORMACIÓ" per consultar les cookies que utilitza la pàgina.

En cas de rebutjar-les, GREMI DE PASTISSERIA BCN no pot garantir la plena funcionalitat de la pàgina. Pot obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES

Benvingut al Gremi!

 

Contacta amb nosaltres


El Gremi de Pastisseria de Barcelona, reconegut com a entitat centenÓria

 

El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha estat reconeguda aquest dimecres com a entitat centenària de la ciutat comtal. En un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament, l’alcaldessa Ada Colau ha lliurat distincions a un total de 97 entitats i institucions per reconèixer la seva àmplia trajectòria i la seva aportació a la ciutat. A més de l Gremi, han rebut el guardó entitats com els Lluïsos de Gràcia, el Club Esportiu Europa, el Casino l’Aliança del Poblenou, l’Ateneu Barcelonès, l’Orfeó Martinenc o el Centre Excursionista. És la primera vegada que es dona una distinció d’aquest tipus, però, a partir d’ara, la idea es fer-ho cada any.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona ja acumula 122 anys. Els seus orígens es remunten a principis del segle XX, quan va néixer el Centre Industrial de Confiteria i Pastisseria de Barcelona. La fundació d’aquesta associació, que reunia un grup de professionals artesans, va marcar el principi de la modernització de tot el sector de la pastisseria en el nostre país.

Les primeres activitats de l’associació se centraven en la representació dels interessos dels seus membres davant les institucions i la societat. A poc a poc, el centre va anar ampliant els serveis que oferia als seus membres, incorporant, per exemple, una assessoria legal i financera a partir de 1929. Després de la guerra, l’entitat va passar a denominar-se «Servei Sindical de Confiteria i Pastisseria», nom que conservaria fins al 1943, quan els diferents gremis i associacions de la província de Barcelona es van unir en un de sol: el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Durant les següents dècades, el Gremi va ampliar el nombre de funcions i activitats que organitzava, i el nombre d’associats va anar creixent fins a contemplar la immensa majoria de professionals del sector.

 




Publicitat