
POSTRES EMBLEMÀTIQUES DE CATALUNYA
La PASTISSERIA és un tret distintiu de la gastronomia catalana, allò que la distingeix de la resta de gastronomies del món. Per tant, aprofitem aquesta oportunitat per donar a conèixer al món la seva gran riquesa i qualitat, contribuint també a que tots plegats en siguem conscients i ens enorgullim del gran patrimoni que tenim.
Per tenir un producte insígnia que simbolitzi la pastisseria catalana, els Gremis de Pastisseria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona han triat conjuntament com a Postres Emblemàtiques de Catalunya el BRAÇ DE GITANO.
Perquè és un producte representatiu de la pastisseria d’obrador, fruit d’un ofici artesà, elaborat amb ingredients naturals i de proximitat, i amb una tècnica originalment catalana. Es pot trobar a totes les pastisseries de Catalunya, a cada lloc amb les seves pròpies variants, mides, farcits i cobertures. I la tradició de comprar aquestes postres els diumenges o amb motiu de qualsevol celebració quotidiana està molt arrelada a la cultura popular del país.
Documents adjunts:
Nota de Premsa - Presentació Postres Emblemàtiques CRMG 2025.pdf